Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce conține laptele matern și cum poate ajuta sistemul imunitar al bebelușului

Ce conține laptele matern și cum poate ajuta sistemul imunitar al bebelușului

Laptele matern furnizează toate proteinele, zahărul şi grăsimea, de care bebelușul are nevoie să fie sănătos şi conţine mai multe substanţe de care beneficiază sistemul imunitar al acestuia, inclusiv anticorpi. Anticorpii protejează bebeluşul împotriva unei varietăţi largi de boli şi infecţii digestive, fapt ce nu poate să fie reprodus de alte metode de hrană alternative.
Compoziția laptelui matern fluctuează în funcție de momentul zilei, dar și în timpul unei alăptări, însă cea mai semnificativă diferență este aceea între laptele matur și colostrul.

Fiecare 100 ml de colostru conţine aproximativ 58 de calorii, 5.3g carbohidraţi, 2.9g grăsimi, 3.7g proteine. Colostrul este sărac în grăsimi şi în carbohidraţi, de aceea laptele din primele zile de viaţă ale bebelușului are mai puţine calorii. Colostrul conține beta caroten, o cantitate mare de vitamina E şi zinc,dar și o doză mare de anticorpi ce pot fi considerați o primă imunizare a nou-născutului.

Iată însă ce conține laptele matern și cum poate ajuta sistemul imunitar al bebelușului.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.