Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Bebelușul nu doarme – cauze și soluții

Bebelușul nu doarme – cauze și soluții

În primul rând, trebuie să înțelegi că bebelușii au un somn diferit față de cel al adulților și că fiecare copil are propriile obișnuințe și comportament. Copiii se trezesc des pe parcursul unei nopți, deși atunci când merg la culcare sunt foarte obosiți. De asemenea, calitatea somnului puiului tău depinde și de factori externi precum lumina, umiditatea și temperatura camerei de odihnă.

În cazul în care micuțul nu vrea să se pună în pătuț pentru că el nu a terminat cu joaca, poți începe prin a face din mersul la culcare un ritual plăcut. Un astfel de moment împărtășit cu el va consolida relația voastră și mai mult, astfel că e recomandat să îl iei încet, treptat și să faceți mereu aceleași lucruri. Data viitoare, va ști din acțiunile tale că i se apropie ora de somnic. Dacă piticul tău refuză cu vehemență să doarmă, nu trebuie să insiști. E posibil să îl culci prea devreme, înainte ca mecanismul său biologic să fi acționat prin creșterea nivelului de melatonină din organism.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.