Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Are febră - ce faci?

Are febră - ce faci?

Cel mai mare pericol în cazul temperaturii ridicate îl reprezintă convulsiile febrile, frecvent întâlnite la copii între 6 luni și 2-3 ani. Mișcările spasmodice ale capului, mâinilor sau picioarelor pot fi însoțite de pierderi involuntare de urină și sunt cauzate de impulsurile eronate transmise în creier, din cauza temperaturii ridicate. Dacă cel mic are o convulsie febrilă, este bine să îl întorci pe o parte (căci există riscul să vomite și să se înece cu voma). Nu trebuie să dai vreun medicament pe cale orală unui copil care are convulsii febrile. Sună medicul, pentru a primi îndrumări pas cu pas referitor la ce este de făcut.

Chiar și în lipsa convulsiilor, părinții se îngrijorează foarte tare când cel mic are febră. Dacă în afară de febră, cel mic tușește, are nasul înfundat, este slăbit și are diaree, acestea sunt simptome pentru o gripă (vezi cum tratezi răceala și gripa). Dacă febra este însoțită de episoade de vărsături și diaree, este probabil ca cel mic să sufere de o viroză gastrointestinală.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.