Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Anticorpii – câte feluri există și cum funcționează?

Anticorpii – câte feluri există și cum funcționează?

Anticorpii sunt proteine speciale pe care sistemul imunitar îi produce pentru a ajuta la protejarea organismului împotriva bacteriilor şi a virusurilor. Parte esențială a sistemului imunitar, anticorpii asigură protecția organismului detectând în primul rând agenții patogeni și distrugându-i. Este însă incredibilă capacitatea anticorpilor de a memora agenții patogeni și de a acționa mai prompt în viiitor, când îi reîntâlnesc în organismul nostru.

Anticorpii (produși de limfocite) atacă microbii și îi descompun, nepermițând atacul lor asupra celulelor sănătoase din organismul nostru. Anumite limfocite au însă o caracteristică incredibilă: memorează inamicul și îl atacă mult mai rapid și eficient data viitoare când acesta pătrunde în corp.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.