Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Când să chemi pediatrul

Când să chemi pediatrul
Dacă ești părinte începător, în primele săptămâni din viața bebelușului îți este greu să nu intri în panică. Când nu știi încă ce este normal și ce nu, este de preferat să chemi pediatrul, în loc să te trezești într-o situație de urgență. Starea de sănătate a nou-născutului se poate degrada foarte repede.
citeşte mai mult

Semne că trebuie să schimbi pediatrul

Semne că trebuie să schimbi pediatrul
Multe mămici fac investigații cu luni înainte de nașterea copilului, pentru a găsi un pediatru bun. Definiția termenului este subiectivă, desigur. Ce înseamnă, de fapt, un pediatru bun și când ar fi cazul să schimbi medicul, chiar dacă are o bună reputație profesională.
citeşte mai mult

Simptome pentru autism

Simptome pentru autism
Pentru părinți, diagnosticul de autism cade ca o secure deasupra capului. Ei nu înțeleg de ce bebelușul lor, normal până atunci, s-a îmbolnăvit. Totuși, există unele semne care pot indica faptul că cel mic suferă de autism, încă dinainte ca diagnosticul să fie confirmat oficial, iar dacă tulburarea este detectată din timp, șansele de recuperare sunt mult mai mari. Uite ce să urmărești la copilul tău.
citeşte mai mult

Are febră - ce faci?

Are febră - ce faci?
Febra nu este neapărat rea, în sine. Ea indică faptul că organismul luptă cu infecția. Totuși, febra este periculoasă pentru un bebeluș și trebuie raportată medicului imediat, dacă termometrul trece de 38 de grade.
citeşte mai mult

Cum stimulezi imunitatea bebelușului

Cum stimulezi imunitatea bebelușului
Sistemul imunitar al bebelușului este complex și se dezvoltă pe măsură ce bebelușul tău crește. Studiile arată că anumiți factori - precum nașterea naturală sau alăptarea – pot îmbunătăți imunitatea bebelușului. Bebelușii care se nasc în mod natural sunt expuși în timpul trecerii prin canalul de naștere la bacterii, iar acest lucru dă un impuls sistemului lor imunitar. Pe de altă parte, bebelușii născuți prin cezariană întâlnesc alte tipuri de bacterii, ceea ce îi predispune, se pare, la un risc mai mare de a dezvolta alergii.
citeşte mai mult

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.