Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Imunitatea pasivă – ce este și cum poate proteja bebelușul?

Imunitatea pasivă – ce este și cum poate proteja bebelușul?
Imunitatea pasivă este o formă de imunitate dobândită, caracterizată prin transferul de anticorpi de la mamă copilului ei. Transferul de anticorpi se poate realiza în două moduri: prin placentă, înainte de naștere bebelușului și prin laptele matern, după nașterea bebelușului.
citeşte mai mult

Bebelușul nu doarme – cauze și soluții

Bebelușul nu doarme – cauze și soluții
Somnul este foarte important pentru bebelușul tău, întrucât reprezintă procesul prin care micuțul se dezvoltă și își reîncarcă bateriile. Dacă puiul tău nu se odihnește suficient în timpul somnului sau dacă se întâmplă să refuze să doarmă, trebuie să te încarci cu răbdare. Un somn agitat, lipsa sau refuzul său pot dezechilibra organismul și trebuie să depistezi cauzele odihnei insuficiente pentru a găsi soluția cea mai bună.
citeşte mai mult

Cum alegem pijămăluțele pentru bebe?

Cum alegem pijămăluțele pentru bebe?
Somnul joacă un rol foarte important în buna dezvoltare a copilului, ceea ce transformă alegerea ținutei de somn într-o muncă de cercetare intensă. Asta pentru că este important să adaptezi hainele la cerințele micuțului tău și, mai mult decât atât, să le alegi în funcție de sezon.
citeşte mai mult

Sfaturi în alegerea pătuțului pentru un somn liniștitor

Sfaturi în alegerea pătuțului pentru un somn liniștitor
Bebelușul tău va petrece cea mai mare parte a primelor luni de viață în pătuț, de aceea este foarte important să acordați cât mai multă atenție achiziționării pătuțului potrivit. Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi mobila pentru bebe este siguranța copilului. Astfel, gândește dinainte locul în care vei amplasa pătuțul, caută un model care să permită circulația bună a aerului și, mai ales, atenție la materialul pătuțului, întrucât bebelușii au tendința să muște marginile acestuia.
citeşte mai mult

Păturica pentru bebeluși - cum o alegem?

Păturica pentru bebeluși - cum o alegem?
Păturica poate deveni cel mai important obiect pentru bebelușul tău. Ea poate reprezenta primul prieten de încredere al micuțului tău. De aceea, atunci când vine vorba despre a alege o păturică trebuie să ai în vedere, în primul rând, siguranța bebelușului și confortul acestuia. Deși rolul lor este acela de a înfrumuseța, pietricelele și fundițele prezintă un risc de sufocare pentru bebelușul tău. Așadar, încearcă să eviți păturicile decorate sau optează pentru imprimeuri despre care știi că nu îl pun în pericol pe micuț.
citeşte mai mult

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.