Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Scorul Apgar, prima evaluare după naștere!

Scorul Apgar, prima evaluare după naștere!

Prima examinare la care este supus bebeluşul tău imediat după naştere este aşa-numitul “Test Apgar". Ce este el? Cum se desfăşoară? Anunţă el viitoarele probleme de sănătate ale copilului? Şi ce înseamnă? Sunt întrebări fireşti cărora am încercat să le răspundem, apelând la experienţa mai multor medici neonatologi.

Tehnicile de măsurare ale sănătăţii copilului imediat după naştere sunt realizate încă din 1952 de Virginia Apgar (medic anestezist american) şi constituie astăzi un examen de rutină al fiecărei naşteri. În funcţie de identificarea anumitor semne critice care sunt măsurate şi clasificate, se poate reflecta starea generală a bebeluşului, care ajută doctorii să determine natura îngrijirii ulterioare a copilului. Dr. Apgar a urmărit o scală de la 0 la 2, care mai apoi se însumează, nota maximă fiind 10, pentru următoarele 5 semne ale bebeluşului:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.