Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Rolul vaccinurilor în construirea sistemului imunitar

Rolul vaccinurilor în construirea sistemului imunitar

Imediat după naştere, copiii sunt protejaţi de multe boli infecţioase datorită anticorpilor pe care îi au în sânge, primiţi în viaţa intrauterină de la mamă. Cantitatea acestor anticorpi se diminuează în timp şi copilul devine vulnerabil la boală. Vaccinarea determină copilul să-şi producă proprii anticorpi, care îl vor proteja de boală şi, în cazul fetelor, vor proteja copiii acestora cand vor deveni mame la rândul lor.

Sunt foarte puţine contraindicaţii de principiu ale vaccinării. Singura contraindicaţie reală este alergia la una din componentele vaccinului. Se contraindică vaccinarea în cazul unei boli severe sau moderate acute sau uneori în cazul alergiei severe la ouă. De aceea, copilul trebuie să fie perfect sănătos în ziua vaccinării.

Este obligatorie examinarea copilului înainte de vaccinare şi termometrizarea lui. De asemenea, mama trebuie instruită pentru profilaxia posibilelor efecte secundare ce pot să apară după vaccinare. De exemplu, în cazul vaccinului anti-pertusis, care se efectuează la 2 luni, 4 luni, 6 luni, un an şi la 2 ani şi jumătate, este posibil ca micuţul tău să facă febră şi să fie agitat. De aceea, după vaccinare, copilul nu trebuie scos afară, nu i se va face baie în ziua respectivă şi i se va lua temperatura obligatoriu seara şi în dimineaţa următoare vaccinării.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.