Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Probleme de vedere ale bebelușului: cum le depistezi

Probleme de vedere ale bebelușului: cum le depistezi

În primele 6 luni, medicul pediatru exclude diagnosticul de glaucom sau cataractă, în cadrul controalelor periodice pe care le efectuează copilului și urmărește strabismul, considerat fiziologic până la acea vârstă.

Ochii bebelușilor ating 80% din dimensiunea finală în primi doi ani, când un copil ajunge să vadă la fel ca un adult, dacă nu are anumite probleme. În acești primi doi ani de viață se pot depista și problemele de vedere, legate cel mai frevcent de strabism, astigmatism, hipermetropie, miopie și ambliopie. Unele dintre problemele de vedere descoperite în primul an de viață se pot trata ușor, dar neglijarea lor afectează definitiv vederea copilului.

Urmărește-l cu atenție!

Încă din primele luni, bebelușul este capabil să urmărească un obiect care este plimbat prin fața lui. Dacă nu o face, acesta este un motiv de îngrijorare. La fel, dacă își înclină capul într-un unghi ciudat atunci când privește la ceva anume sau dacă clipește foarte des, are ochii mai tot timpul înroșiți sau umflați, ar trebui să mergi la medic.

Cele mai des întâlnite probleme de vedere la bebeluși:
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.