Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Imunitatea înnăscută a bebelușului - ce este și cum poate proteja bebelușul?

Imunitatea înnăscută a bebelușului  - ce este și cum poate proteja bebelușul?

Sarcina este o perioadă în care bebelușul se dezvoltă, de la o simplă celulă la un organism complex, capabil să realizeze procese avansate, nu doar la nivel de metabolim și gândire, dar și în ceea ce privește protecția față de microbi și factorii nocivi din mediul înconjurător. Această protecție este asigurată de sistemul imunitar care începe să se dezvolte din timpul sarcinii și care are mai multe componente: imunitatea înnăscută și imunitatea dobândită (prin vaccinare, prin episoadele de boală, prin alăptare).

Imunitatea înnăscută este prezentă încă din momentul formării organismului bebelușului în uter și este necesară pentru a-l proteja în mediul extern, un mediu în care agenții patogeni sunt pretutindeni (unii mai agresivi, alții mai puțin agresivi pentru organismul uman).

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.