Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Importanța imunității pe etape de vârstă (0-3 luni, 3-6 luni, 6 luni -1an, 1-3 ani)

Importanța imunității pe etape de vârstă (0-3 luni, 3-6 luni, 6 luni -1an, 1-3 ani)

Imunitatea este rezistenţa la agenţi şi substanţe infecţioase şi non-infecţioase cu proprietăţi străine față de organismul nostru. În corpul unei persoane există un mecanism de protecţie specială care luptă cu diferite virusuri, infecţii şi bacterii. Atunci când un agent cauzal penetrează o barieră fizică, cum ar fi pielea, şi este absorbit în sistemul sanguin, sistemul imunitar activează toate mijloacele de apărare ale sale şi luptă cu elementele patologice.

Sistemul imunitar al unui bebeluș este în permanentă dezvoltare și adaptare, dar este vulnerabil în prima perioadă a vieții sale, de aceea abordăm în acest articol imunitatea bebelușului pe etape de vârstă , tocmai pentru a identifica mai ușor perioadele de maximă sensibilitate.

Care este diferenţa dintre imunitatea unui adult şi imunitatea unui nou-născut?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.