Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum știi dacă ai un copil alergic?

Cum știi dacă ai un copil alergic?

Alergiile se moștenesc în familie, spun cercetătorii. Un copil născut din părinți alergici riscă să rezvolte la rândul lui alergii, în proporție de 80%. Dar acest lucru nu se va observa în primul an de viață, pentru că este nevoie de timp ca organismul să declanșeze un răspuns imunologic.

Simptomele unei alergii pot fi confundate cu cele ale unei răceli. Dar dacă simptomele apar în aceeași perioadă, primăvara, mucozitățile sunt clare, nu cu puroi, iar cel mic nu are febră mare, cel mai probabil nu este răcit, ci doar alergic.

Cei mai multi dintre părinți sunt îngrijorați de alergiile la praf, polen, mucegai, care pot declanșa astmul, dar pericolul mare vine din partea alergiilor alimentare, care pot pune în pericol chiar viața copilului.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.