Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce să știi despre co-sleeping

Ce să știi despre co-sleeping

Riscul sindromului de moarte subită și accidentele petrecute în timpul somnului cu un adult sunt principalele contraargumente aduse în discuție de cei care cred că cel mai bine este ca bebelușul să aibă, încă de la venirea din maternitate, propria lui cameră și să doarmă singur în pătuț. Pe de altă parte, susținătorii somnului în trei - mama, tata și bebelușul – spun că acei bebeluși care dorm cu părinții în primele 6 luni de viață se dezvoltă mai bine psihoemoțional, progresează și se dezvoltă armonios și devin adulți mai independenți decât bebelușii care au fost lăsați să doarmă singuri.

Noua modă în somnul bebelușului este metoda co-sleeping, care prinde din ce în ce mai mult teren. Practica este o variantă îmbunătățită a dormitului în cameră cu părinții, cu deosebirea că bebelușul doarme în pătuțul lui, aflat fie în vecintatea patului părinților, fie atașat de acesta, printr-un dispozitiv special. Producătorii de mobilier pentru copii s-au adaptat deja în acest sens, iar cele mai multe dintre pătuțurile moderne pentru bebeluși se pot lipi ușor de patul părinților. Dacă nu ai un astfel de dispozitiv sau pătuț special, dar crezi în metoda co-sleeping, poți pune, pur și simplu, patul bebelușului lângă al tău, dând grătarul de siguranță jos. Blochează însă roțile, pentru ca patul să nu se poate deplasa în timp ce bebelușul doarme, și ai grijă să nu se formeze vreun spațiu între cele două paturi, în care cel mic să alunece sau să se blocheze.

Ce avantaje are metoda co-sleeping:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.