Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Știați că „suptului degetului” ajută imunitatea copilului?

Știați că „suptului degetului” ajută imunitatea copilului?

Suptul degetului poate să fie o imagine terifiantă pentru părinții care se tem de microbi și de riscul de îmbolnăvire al copilului. Stiați însă că acest obicei are efecte pozitive asupra sistemului imunitar?

Se pare că suptul degetului este mai degrabă un gest ce are avantaje serioase pentru imunitatea bebelușului, decât un obicei care să afecteze sănătatea celui mic.

Suptul degetului mare, a altui deget sau chiar a pumnului este un obicei des întâlnit la bebeluși, mai ales în primele luni de viață. Pentru bebeluș, acest gest are rol de calmare, nu doar atunci când îi este foame, dar și când are colici sau un anumit disconfort emoțional. Deseori gestul suplinește afecțiunea și siguranța pe care o simte atunci când este alăptat, de aceea alăptarea bebelușului este una din recomandările medicale mai ales pentru primele luni din viața.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.