Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Stiați că somnul influențează imunitatea copilului?

Stiați că somnul influențează imunitatea copilului?

Somnul este unul din factorii importanți care influențează starea de sănătate a copiilor, dar mai ales sistemul lor imunitar. Somnul permite conservarea energiei și refacerea țesuturilor afectate de virusuri sau bacterii. Privarea de somn are drept consecință creșterea vulnerabilității la boli.

Copiii au un program de somn diferit de al adulților și care este direct influențat de etapa de vârstă în care se află. Ritmul circadian (adică ciclul somn/ veghe din 24 de ore) se dobândește în primele luni de viață. In funcție de vârsta copilului, ritmul de somn este diferit și influențează sistemul imunitar.

Nou-născuții nu fac diferența între zi și noapte, dormind aproape permanent și trezindu-se de fiecare dată când simt senzația de foame. Ritmurile de somn încep să se dezvolte în jurul vârstei de șase săptămâni, iar până la șase luni deja există un ciclu de somn/veghe regulat. La vârsta de 2 ani, bebelușii dorm mai mult noaptea, dar încă mai dorm la prânz, iar preșcolarii renunță treptat la somnul din timpul zilei în favoarea celui de noapte.

Perioadele de somn recomandate copiilor sunt:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.