Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Situații de urgență – cum să treci cu bine peste ele

Situații de urgență – cum să treci cu bine peste ele

Copilul înghite obiecte

De la 4-5 luni încolo, până undeva după a doua aniversare, copiii mici bagă în guriță cam tot ce prind în raza vizuală. După 1 an, acestă activitate reprezintă un joc foarte distractiv pentru copil. Mai puțin amuzant pentru tine, căci obiectele pe care le pot înghiți copiii pot fi toxice, (uite cum să reacționezi în caz de intoxicații), îi pot bloca cu totul căile respiratorii, sau pot produce daune interne. Magneții înghițiți pot strivi intestinele, cioburile pot perfora intestinele sau se pot înfinge în alte organe, bateriile se erodează repede în stomac și pot arde țesuturile, nisipul sau ciucurii de la covor se fac ghemotoc în stomacul copilului și nu mai pot fi eliminate etc.

Ce să faci

Dacă obiectul înghițit nu este magnetic sau ascuțit sau acid (baterii), iar cel mic nu are vreo reacție, poți lăsa obiectul să iasă pe cale naturală. Dacă juniorul salivează excesiv, vomită, are dureri abdominale sau respiră cu greutate și devine albăstrui, du-l de urgență la spital sau cheamă salvarea!

Cum să previi

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.