Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Programul de somn al bebelușului de 1 an

Programul de somn al bebelușului de 1 an

Este foarte important, dragi mămici, să înțelegeți în primul rând că somnul copilașilor este diferit de cel al adulților. Somnul micuților este mult mai agitat în primele luni de viață ale acestora, întrucât se trezesc des pe timpul nopții și nu reușesc să adoarmă la loc într-un timp scurt. Până la vârsta de 2 anișori, bebelușii petrec mai mult timp făcând nani, dat fiind că somnul are un impact puternic asupra dezvoltării fizice și mentale a puiuților.

La vârsta de un anișor, bebelușul tău trebuie să doarmă zilnic atât cât este necesar. Odihna este foarte importantă pentru sănătatea și dezvoltarea organismului său atunci când este mic. Copilașii de un an fac nani, de obicei, o dată sau de două ori pe zi. Fiind micuți, ei au nevoie de somnic și în timpul zilei, iar dacă îi observați îndeaproape, majoritatea au o stare de somnolență între orele 12 și 14. Pentru ca puiul tău să se odihnească suficient, pune-l să facă nani atunci când observi că a obosit și dă semne să ațipească. Un bebeluș foarte activ poate refuza somnul de prânz, însă acumulând oboseala din timpul zilei, va dormi suficient pe timpul nopții. Multe mămici nu știu cât ar trebui să dureze somnul bebelușilor lor.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.