Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Preferințele alimentare ale bebelușilor și efectele asupra imunității.

Preferințele alimentare ale bebelușilor și efectele asupra imunității.

Sistemul imunitar se dezvoltă în primii ani de viață într-un ritm accelerat, dar acest lucru îl face să fie vulnerabil fiindcă nu are suficient de mult antrenament în lupta cu microbii. Pe măsură ce copiii cresc și sunt expuși tot mai mult la mediul înconjurător, sistemul imunitar devine din ce în ce mai antrenat, provocând frecvent reacții de apărare a organismului.

Dacă în primele șase luni de viață, bebelușii sunt protejați prin anticorpii proveniți din laptele matern, după această perioadă ei pot să beneficieze și de avantajele unei alimentații echilibrate. Începutul diversificării este adeseori moment de îngrijorare pentru părinți, mai ales în cazul primului copil, fiindcă nu știu la ce reacții să se aștepte din partea bebelușului și dacă acesta acceptă cu plăcere alimentele nou introduse. Pe măsură ce meniul zilnic este tot mai diversificat, bebelușul descoperă gusturile și își creează anumite preferințe.

În cele mai multe cazuri, copiii mici refuză anumite alimente care sunt necesare metabolismului și care pot susține sistemul imunitar în lupta împotriva microbilor.
Refuzul de a încerca alimente noi sau renunțarea la anumite alimente pe care le consumau cu plăcere sunt frecvente în cazul bebelușilor și preșcolarilor. De multe ori copiii cer aceleași alimente preferate și refuză să își diversifice dieta.

Refuzul de a mânca legume cu frunze, citrice, carne, supe, ceapă și usturoi sunt printre cele mai frecvente.

Motivele pentru care copiii au anumite preferințe alimentare sunt:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.