Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cele mai bune surse de prebiotice și efectul lor în organism

Cele mai bune surse de prebiotice și efectul lor în organism

Prebioticele sunt fibre care rezistă digestiei din organismul nostru şi stimulează creşterea şi activitatea bacteriilor benefice din tractul gastro-intestinal (probioticele). În cazul copiilor mici, afecțiunile digestive sunt frecvente fiindcă introduc mâinile și jucăriile în guriță, înghițind astfel și bacterii patogene.

Bebelușii se nasc cu intestinul steril, de aceea bacteriile care populează prima oară sistemul digestiv sunt cele din colostru și din vaginul mamei, dacă aceasta naște pe cale naturală. Bebelușii alăptați beneficiază în continuare de bacterii benefice, prin laptele matern, dar și de anticorpi care protejează sistemul digestiv de bacteriile patogene. Bacteriile bune transferate de la mamă populează flora intestinală, dar cu ajutorul prebioticelor acestea se hrănesc și rămân într-un număr suficient de mare pentru a fi eficiente în protecția intestinului.

Dacă până la vârsta de șase luni, perioadă în care se recomandă alăptarea exclusivă, bebelușii preiau probioticele din laptele matern, după această vârstă ei vor fi hrăniți și cu hrană solidă, în paralel cu alăptarea. Prin hrană, copiii mici pot să primească alimente bogate în prebiotice, dar și vitamina și minerale benefice în corp.

Sursele cele mai bune de prebiotice sunt:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.