Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce rol au acizii grași în imunitatea bebelușului?

Ce rol au acizii grași în imunitatea bebelușului?

Primii ani de viață ai copilului sunt foarte importanți pentru sistemul său imunitar, acesta dezvoltându-se într-un ritm accelerat, dar fiind totodată vulnerabil în fața microbilor. Un sistem imunitar puternic are la bază, mai ales în cazul copiilor mici, un organism sănătos care este bine hrănit și beneficiază de odihnă, soare și mișcare. Acizii grași au un rol important în menținerea sănătății copiilor și influențează și dezvoltarea sistemului imunitar.

Se cunosc peste 300 de acizi grași la plante, animale și oameni. În organismul uman, împreună cu glucidele, acizii grași constituie o sursă de energie. Acizii grași pot fi saturați, precum cei care se găsesc în lactate și carne, sau nesaturați precum cei din uleiurile vegetale și pește.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.