Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce efecte are carența de vitamina D asupra imunității bebelușului?

Ce efecte are carența de vitamina D asupra imunității bebelușului?

Sistemul imunitar al copilului este vulnerabil în primii ani de viață, fiindcă nu are suficientă „experiență” în lupta împotriva microbilor și nici nu a ajuns la nivelul de dezvoltare specific unui adult. Integritatea sistemului imunitar se bazează pe starea de sănătate a organismului care este influențată semnificativ de alimentație și stil de viață. Nivelul de vitamine și minerale din corp constituie, deci, cheia unui sistem imunitar pregătit să neutralizeze microbii.

Vitamina D este cea mai importantă piesă în sistemul de apărare a corpului uman împotriva „atacatorilor”. Fiindcă bebelușii au un sistem imunitar incomplet dezvoltat, vitamina D trebuie asigurată în cantitatea optimă pentru buna lui funcționare.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.