Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce efecte are carența de vitamina A asupra imunității bebelușului?

Ce efecte are carența de vitamina A asupra imunității bebelușului?

Sistemul imunitar al copilului este vulnerabil în primii ani de viață, fiindcă nu are suficientă „experiență” în lupta împotriva microbilor și nici nu a ajuns la nivelul de dezvoltare specific unui adult. Integritatea sistemului imunitar se bazează pe starea de sănătate a organismului iar părinții sunt responsabili pentru modul în care crește și se dezvoltă copilul.

Nașterea naturală și alăptarea sunt primii pași importanți prin care mama se poate asigura că bebelușul este protejat de o mare parte din agenții patogeni. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a bebelușului până la șase luni, laptele matern conținând nutrienții necesari creșterii sugarului, dar și anticorpi. După primele șase luni, se recomandă continuarea alăptării în paralel cu diversificarea alimentației. O hrană sănătoasă și adaptată bebelușului va conține vitamine și minerale, cele mai importante fiind: vitamina A, vitamina C, vitamina D, fierul, calciul.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.