Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Antrenarea imunității copilului prin expunerea la infecții comune

Antrenarea imunității copilului prin expunerea la infecții comune

Dar răcelile comune nu sunt doar un factor perturbator pentru sănătatea celor mici, ci reprezintă un antrenament bun al sistemului imunitar al copiilor.
Sistemul imunitar al bebelușilor nu este suficient de matur pentru a lupta cu agenții patogeni agresivi. De la naștere și până în jurul vârstei de 3 ani, copiii sunt vulnerabili, iar bolile le pot afecta starea de sănătate și pot lăsa sechele pe termen lung. Totuși, expunerea la mediul înconjurător are o parte bună: antrenarea sistemului imunitar care invață treptat să fie mai eficient în apărare, să neutralizeze mai ușor microbii și să memoreze modul în care apără organismul.

Fiindcă sistemul imunitar este complex și este răspândit în tot corpul, elementele care îl compun au nevoie de un organism sănătos și de o funcționare bună a organelor interne pentru a lupta cu agenții patogeni. Dacă este asigurată o nutriție sănătoasă, iar copiii nu suferă de boli autoimune, expunerea treptată a copilului la mediul înconjurător are beneficii. Iar virozele sunt cel mai bun test al sistemului imunitar.

Răcelile frecvente se observă mai ales în anii în care copiii sunt incluși in colectivitate, fiindcă acestea sunt preluate cu ușurință de la colegi. Răcelile comune sunt o metodă acceptabilă prin care sistemul imunitar se antrenează să lupte împotriva virusurilor. Nu se poate trăi într-un balon şi nici nu trebuie să protejăm copiii în mod exagerat. Aşadar, o viroză înseamnă pentru copil dezvoltarea imunității la diverse tipuri de virusuri și antrenarea pentru viitor.

Viroza sau răceala obişnuită este o infecţie virală acută, care afectează tractul respirator superior adică nasul, sinusurile, faringele şi laringele. Virusul se transmite prin atingerea secreţiilor unui copil bolnav (o jucărie atinsă de un copil răcit) sau în urma expunerii la tusea și strănutul unui copil răcit.

Cele mai frecvente infecții respiratorii sunt:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.