Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Hipertensiunea arterială în sarcină!

Hipertensiunea arterială în sarcină!
În timpul sarcinii, hipertensiunea arterială poate avea efecte nefaste, atât asupra fătului pe care îl porţi în burtică (deficit de creştere intrauterină, naştere prematură etc.), cât şi asupra ta (hipertensiunea arterială necontrolată poate duce la mortalitate maternă prin eclampsie). De aceea, trebuie să menții în permanență legătura cu medicul ginecolog, care te va monitoriza atent. În mod normal, dacă apare în timpul sarcinii, hipertensiunea arterială nu este periculoasă.
citeşte mai mult

Hemoroizii în sarcină

Hemoroizii în sarcină
Pe perioada celor nouă luni de sarcină, fiecare femeie se confruntă cu cel puţin una dintre problemele specifice gravidităţii. Tu s-ar putea să ai insomnii, dureri de spate, dureri de picioare sau să nu poţi să mănânci nimic din cauza greţurilor care nu-ţi vor da pace. Foarte multe femei, însă, se plâng din ce în ce mai des, în al treilea trimestru de sarcină, că suferă de hemoroizi. Din ce cauză apar, cum se manifestă şi ce tratament trebuie să aplici în acest caz, vom încerca să-ţi spunem în rândurile de mai jos.
citeşte mai mult

O problemă la ordinea zilei: varicele

O problemă la ordinea zilei: varicele
Nu de puţine ori perioada celor nouă luni de sarcină se asociază cu apariţia varicelor la nivelul membrelor inferioare, afecţiune ce produce durere şi disconfort femeilor însărcinate.
citeşte mai mult

Placenta praevia, o situație delicată în sarcină

Placenta praevia, o situație delicată în sarcină
Placenta este organul prin intermediul căruia se produc schimburile nutriţionale şi metabolice dintre mamă şi făt. Este o structură foarte complexă care se formează pe peretele intern al uterului, poziţionarea ei putând pune probleme în sarcină.
citeşte mai mult

Nu neglija infecţiile aparatului urinar!

Nu neglija infecţiile aparatului urinar!
Infecţiile tractului urinar sunt destul de frecvente în rândul femeilor însărcinate, fiind determinate de diferiţi agenţi microbieni, în special bacterii. Netratate, ele pot cauza infecţii la nivelul rinichilor şi, de asemenea, pot cauza neplăceri în derularea normală a sarcinii.
citeşte mai mult