Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Săptămâna 39 de sarcină

Săptămâna 39 de sarcină

Ești din ce în ce mai aproape de momentul nașterii. Simți deja contracții și este posibil să pierzi deja dopul gelationos care ”sigilează” uternul, protejând bebelușul de infecțiile intrauterine. Acesta poate fi un indiciu că începe travaliul. Dar nu te grăbi către maternitate. Unele femei pierd dopul gelatinos în mai multe etape, iar altele intră în travaliu abia la 2-3 săptămâni după pierderea dopului gelatinos.

Corpul mămicii

Din păcate, bebelușii nu pot veni pe lume fără dureri. Acestea apar în urma contracțiilor, excepție făcând cazurile în care programezi o cezariană înainte de termen. Contracțiile se simt la început ca o durere de spate în zona lombară, ceva mai accentuată decât durerea care prevestește ciclul. Într-o primă fază, contracțiile sunt sporadice, la intervale de aproximativ o oră, și durează puțin. Dacă în interval de 10 minute ai 3 contracții de câte un minut, atunci este momentul să mergi la spital. La prima naștere, travaliul durează, în medie, între 6-8 ore.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe
Vrei să afli mai multe despre evoluţia sarcinii tale?
În Club NUTRICIA, primeşti sfaturi pas cu pas.
Intră şi tu