Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Testul de sarcină – primul pas către "meseria de mămică"

Testul de sarcină – primul pas către
Istoria ne arată că preocuparea femeii (și nu numai a ei) de a afla dacă este sau nu însărcinată datează încă din Egiptul Antic. Metoda de a urina pe semințe de grâu și orz, testată și de oamenii de știință contemporani, dădea un rezultat corect în aproximativ 70% din cazuri! Abia la sfârșitul secolului 19 s-au descoperit hormonii, iar de la începutul secolului 20 cercetările s-au axat pe descoperirea testului care să se pozitiveze numai în contact cu hormonul specific sarcinii: HCG (human chorionic gonadotropin). S-au folosit inițial teste pe animale (mai ales broaște).
citeşte mai mult

Primele 5 simptome de sarcină

Primele 5 simptome de sarcină
Atunci când dorești un bebeluș, vrei să știi dacă ești însărcinată cât mai repede posibil. În articolul de mai jos găsești detalii despre primele simptome ale sarcinii, de la cele evidente, ca absența ciclului, la cele mai subtile, precum schimbările de gust sau miros.
citeşte mai mult

Diagnosticarea sarcinii "atunci" și "acum"

Diagnosticarea sarcinii
Odată cu apariția ecografului şi a testelor specifice gravidităţii precum cele de urină sau de sânge, diagnosticarea unei sarcini este, în ziua de azi, o joacă de copii. Nu cu mulţi ani în urmă, medicii foloseau o combinaţie de judecăţi şi unelte care acum ar putea părea preistorice.
citeşte mai mult

Simptome mai puțin cunoscute de sarcină

Simptome mai puțin cunoscute de sarcină
Primele simptome de sarcină pot apărea în primele săptămâni după concepție. Pe lângă simptomele evidente și familiare de sarcină, precum greață, sâni dureroși, amețeală și oboseală, vei identifica și alte simptome mai puțin cunoscute.
citeşte mai mult

Sarcina cu risc – factori și măsuri

 Sarcina cu risc – factori și măsuri
O sarcină cu risc poate aduce probleme înainte, în timpul și după naștere. Dacă ai o sarcină cu risc, tu și bebelușul tău veți avea nevoie de supraveghere și grija specială de-a lungul sarcinii. Doctorul tău va urmări sarcina de aproape pentru a preîntâmpina eventuale probleme de sănătate, atât pentru tine cât și pentru bebeluș.
citeşte mai mult

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe