Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Vitamina D și calciul în sarcină

Vitamina D și calciul în sarcină

Atât vitamina D, cât și calciul sunt necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a dinților și oaselor. Calciul mai este necesar pentru buna funcționare a inimii, a nervilor și mușchilor și ajută la reglarea ritmului cardiac și la coagularea sângelului. Doza zilnică recomandată de calciu este de 700 mg.

Vitamina D ajută organismul să lupte cu infecțiile și reduce riscul de declanșare a mai multor tipuri de cancer, precum și riscul de diabet sau scleroză multiplă. Lipsa de vitamina D are ca efecte fragilitatea oaselor, care sunt predispuse astfel la fracturi sau deformare – boală cunoscută sub numele de rahitism la copii și de osteomalacie la adulți.

În lipsa vitaminei D, corpul nu poate regla nivelul de calciu. Pentru a asigura necesarul de vitamina D, este recomandat să iei un supliment de 0,01 mg pe zi – cantitate asigurată de obicei prin suplimentele de vitamine și minerale prenatale.

Alimente care conțin calciu:

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema