Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Hrană pentru imunitate

Hrană pentru imunitate

Primii ani din viața copilului sunt foarte importanți pentru dezvoltarea sistemului lui imunitar. Pe măsură ce bebelușul crește, va ieși mai mult din casă, va intra în colectivitate, își va face noi prieteni – iar toate aceste interacțiuni înseamnă și expunerea la o mulțime de germeni noi. Ce poți face tu ca părinte este să-ți hrănești copilul sănătos și echilibrat, incluzând în meniu alimente care conțin fier, vitamine și prebiotice.

Oligozaharide prebiotice

Prebioticele ajută bacteriile bune care colonizează tractul intestinal să se dezvolte și să lupte împotriva agresorilor. Prebioticele se găsesc în mod natural în iaurturi, ceapă, roșii, asparagus, usturoi sau anghinare. Unele formule de lapte de creștere conțin și ele probiotice și completează o dietă echilibrată.

Fier

Fierul este important în formarea hemoglobinei din celulele roșii, care transportă oxigenul prin întregul corp, și este esențial pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă. Copiii care nu au un aport suficient de fier au o imunitate mai scăzută, ceea ce îi face vulnerabili în fața infecțiilor. Să asiguri un aport de fier corespunzător în alimentația bebelușului poate fi dificil.

Alimente bogate în fier:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.