Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Menstruația după naștere

Menstruația după naștere
Timp de nouă luni te-ai bucurat de o binevenită pauză de menstruație, însă după naștere, este doar o problemă de timp până ce “vizitatorul” tău lunar se va întoarce.
citeşte mai mult

Recuperarea după cezariană

Recuperarea după cezariană
Dacă până în urmă cu câțiva ani se apela la operația cezariană doar în cazuri de extremă urgență, în ziua de azi, este o practică destul de des întâlnită. Multe gravide apelează la ea, în primul rând, pentru a evita durerea din travaliu. Părerile sunt împărțițe însă, deoarece, se spune că nici un travaliu nu se poate compara cu recuperarea anevoioasă și dureroasă ce urmează în cele 3-4 săptămâni după cezariană.
citeşte mai mult

Exerciții pentru slăbit după naștere

Exerciții pentru slăbit după naștere
Dacă doreşti să fii o mămică plină de energie, primul pas este să începi exerciţiile fizice cât mai repede posibil după naştere, atâta timp cât nu există contraindicaţii majore.
citeşte mai mult

Depresia postnatală: cauze

Depresia postnatală: cauze
Depresia postnatală afectează un număr mare dintre proaspetele mămici. Deşi cauzele nu sunt clare, este evident că depresia postanatală apare într-un moment de schimbare şi transformare a vieţii, care ulterior se complică din cauza modificărilor hormonale la nivelul organismului. Pe lângă aceste cauze, există şi alţi factori care pot creşte riscul de dezvoltare a depresiei postnatale.
citeşte mai mult

Depresia postnatală: recunoaşterea semnelor

Depresia postnatală: recunoaşterea semnelor
Depresia postnatală afectează aproximativ 10-15% dintre mame, în timp ce 10-25% dintre femei suferă de apatie sau anxietate pe perioada sarcinii. Unele dintre ele dezvoltă simptome mai serioase după naştere, care se transformă în depresie postnatală severă. Problemele pot începe în orice moment al primului an după naştere şi, dacă nu sunt tratate, pot cauza dificultăţi ani de zile.
citeşte mai mult