Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Poziții pentru travaliu

Poziții pentru travaliu
Pe măsură ce data nașterii se apropie, ești din ce în ce mai nerăbdătoare și îngrijorată, poate, gândindu-te la momentul în care bebelușul tău își va face apariția în lume. Acordă-ți timpul necesar pentru a explora toate opțiunile, înainte ca primele contracții să se declanșeze.
citeşte mai mult

Cred că sunt în travaliu!?

Cred că sunt în travaliu!?
Dacă ai timp să crezi că ești în travaliu, atunci sigur nu ești! Travaliul este o experiență strict personală pentru fiecare femeie. În unele cazuri, lucrurile se succed cu repeziciune, în altele pare că bebelușul nu vrea deloc să vină pe lume. Unele femei preferă să stea pe durata travaliului în intimitatea casei lor, altele vor calmante după prima contracție. În orice caz, corpul tău are nevoie de ceva timp înainte de momentul propriu-zis al nașterii.
citeşte mai mult

Etape în timpul travaliului şi naşterii

Etape în timpul travaliului şi naşterii
Travaliul şi naşterea pot dura în medie 12-15 ore. Cu toate acestea, pentru unele femei pot dura până la 20 de ore. Femeile care au mai născut vor descoperi că următoarele travalii vor dura mult mai puţin, aproximativ 8 ore.
citeşte mai mult

Inducerea naturală a nașterii

Inducerea naturală a nașterii
Mai este o saptamana pana la termen si cauti solutii de inducere a nasterii pentru ca cel mic sa se nasca la timp sau chiar cu cateva zile mai devreme? Desi expertii sustin ca nu exista o metoda naturala prin care sa induci nasterea, vei gasi sfaturi foarte diverse. Exista insa cateva metode care promit sa de rezultate, insa expertii le studiaza inca pentru a da un verdict.
citeşte mai mult

Cum se vor simți contracțiile?

Cum se vor simți contracțiile?
Felul in care vei simti contractiile depinde de mai multe lucruri. Pozitia bebelusului, intensitatea travaliului si starea ta emotionala si fizica pot afecta perceptia contractiilor. Nasterea este o experienta diferita pentru fiecare femeie, insa contractiile vor fi mereu descrise ca fiind coplesitoare, intense si puternice.
citeşte mai mult