Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să liniștești un bebeluș când plânge

Cum să liniștești un bebeluș când plânge

Nu există mamă care să nu se fi întâlnit cu situația în care cel mic plânge și nu știe cum să îl liniștească. A fost hrănit, are scutecul curat, este odihnit și cu toate astea plânge și pare că nimic nu îl poate consola. 

Adevărul este ca în primele luni de viață, toți copiii au momente de agitație, și asta se datorează probabil sistemului neurologic imatur. Iar unii copii sunt pur și simplu mai sensibili – zgomote, mirosuri chiar și unele senzații le pot provoca supărarea. Cei mai mulți bebeluși plâng, în medie, pentru 3 ore pe zi, atingând apogeul în jurul celei de-a șasea săptămână. După vârsta de 3 luni, cei mai mulți copii vor ajunge să plânga o oră pe zi.

Ce poți face atunci când pare că nu îi lipsește nimic, este sănătos iar tu ești lângă el, gata să îi satisfaci orice nevoie? Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să nu presupui ce este mai rău și să nu te frustrezi. Amintește-ți că oricât de dificilă pare situația, ea nu va dura la nesfârșit. Când copilul plânge, mama reacționează instinctual și îl ia pe cel mic în brațe pentru a-i satisface nevoile. Ca mamă, eșți conectată direct la copilul tău și ești prima care îl poate liniști. Însă atunci când acest lucru nu se întâmplă, este posibil să simți că ai eșuat ca mamă. Plânsul copilului mic nu este o măsură a capacităților tale de a-l îngriji.

În timp, veți descoperi împreună ce metode de calmare a crizelor de plâns funcționează pentru voi doi. Ideea este să ai răbdare, să încerci diverse metode și vei găsi cu siguranță cheia. Îți sugerăm câteva metode care pot da rezultate:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.