Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum îi dezvolți inteligența

Cum îi dezvolți inteligența

Primii doi ani din viață sunt foarte importanți pentru dezvoltarea creierului. Cu cât bebelușii sunt mai expuși la sunete, texturi, mirosuri, gusturi, experiențe senzoriale diferite, cu atât mai mult se dezvoltă conexiunile la nivelul creierului spun specialiștii.

Profită, deci, de perioada petrecută împreună cu cel mic, arată-i lucurile care îl înconjoară, descrie-le, lasă-l să le atingă, să le guste, să le miroasă, să învețe despre ele. Copiii învață mult mai bine în urma interacțiunii directe cu părintele. Chiar dacă desenele animate pentru cei mici pot fi educative, ele nu pot oferi experiența cognitivă pe care o face interacțiunea în direct cu părintele.

Într-un top al modalităților prin care copilul poate învăța lucruri noi se situează pe primul loc cărțile, pe al doilea jucăriile educaționale și pe un ultim loc televizorul, spun specialiștii.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.