Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Efectele desenelor în dezvoltarea copilului

Efectele desenelor în dezvoltarea copilului
Televizorul s-a transformat treptat din instrument de informare şi petrecere a timpului liber, într-un adevărat educator pentru copii, chiar într-o companie virtuală. În plus, a început să producă modele de viaţă. Pentru mulţi părinţi, timpul petrecut de copil în faţa televizorului este echivalentul unui simplu moment de refugiu, de distracţie. Dar nu este aşa. Tot mai mulţi sociologi vorbesc despre riscul de a-ţi lăsa micuţul în faţa micului ecran câteva ore pe zi, chiar dacă este vorba să privească la desene animate.
citeşte mai mult

Cum convingi bunicii să nu răsfeţe copilul

Cum convingi bunicii să nu răsfeţe copilul
Care este reproşul pe care părinţii îl fac cel mai des bunicilor? Că răsfaţă copiii. Ce consideră buncii că li se cuvine? Să alinte nepoţelul. De aici şi conflictele care pot apărea între cei mari, când vine vorba de educarea copilului. Trebuie totuşi să faci o diferenţă când vine vorba de rolul bunicilor în creşterea bebeluşilor. Dacă bunicii îşi văd rar nepoţeii, poate pentru că locuiesc departe sau pentru că angajamentele fiecăruia nu permit acest lucru, atunci bunicii au tot dreptul să se bucure de copilaşi, să le facă toate poftele şi să fie mai permisivi.
citeşte mai mult

Aclimatizarea cu apa a bebelușului

Aclimatizarea cu apa a bebelușului
Până la vârsta de 4 ani, nu se poate vorbi despre cursuri de înot la bebeluși, ci despre activități acvatice precum aclimatizarea cu apa, deoarece, abia atunci, cei mici sunt capabili să-și coordoneze mâinile cu picioarele și să învețe să înoate.
citeşte mai mult

Botezul, de la tradiţii la mituri

Botezul, de la tradiţii la mituri
Creştinarea copilului este unul dintre cele mai importante evenimente. Tradiţia spune că la botez se scufundă în apă omul vechi şi se ridică unul nou, prin puterea Duhului Sfânt. Bebeuşului proaspăt botezat i se dau haine noi, albe, care reprezintă sufletul curat, neprihănit. Obiceiurile la botez sunt de la cele religioase la cele laice. Există câteva tradiţii pe care trebuie să le ştii, mai ales dacă doreşti să organizezi un botez după datină.
citeşte mai mult

Necesitatea logopedului pentru copilul mic

Necesitatea logopedului pentru copilul mic
Logopedia este un aspect esențial în dezvoltarea copilului, această ramură studiază defectele de vorbire, metodele de înlaturare și prevenire a acestora. Cu cât acționăm mai de timpuriu, cu atât eficacitatea este mai mare.
citeşte mai mult

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.