Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Prima noapte acasă - cum te descurci

Prima noapte acasă - cum te descurci

Primele zile după naștere se pot dovedi copleșitoare. Toată oboseala acumulată în timpul nașterii, tensiunea, anxietatea ies la suprafață și pot atinge cote maxime în ziua când pleci din maternitate cu puiul de om pe care l-ai adus pe lume. Ai încredere în instinctele tale și nu te speria! Orice început este mai greu, dar te vei obișnui repede cu noul membru al familiei și vei învăța să-l cunoști.

Alimentația

La scurt timp după naștere, bebelușul tău va servi prima masă. În maternitate, vei învăța cum să alăptezi corect, astfel încât nou-născutul să se hrănească suficient, iar tu să previi problemele legate de alăptare. Citește mai multe informații despre alăptare, în secțiunea specială Totul despre alăptare. Cum stomacul lui este foarte mic, nou-născutul va mânca destul de des, cam la fiecare două ore. Te va anunța că îi este foame, fie plângând zgmotos, fie prin indicii mai subtile, căutându-ți sânul, când îl iei în brațe. Nu te speria dacă atunci când ajungi acasă și îl pui pe cântar, observi că a ”slăbit” – este normal ca nou-născuții să piardă până la 10% din greutatea lor în primele zile. Va recupera repede, odată ce va deprinde tehnica suptului. Ai grijă însă ca cel mic să nu adoarmă la masă și să se hrănească suficient.

De ce sughite

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.