Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

NUTRICIA - peste 40 de ani de cercetare a laptelui matern.

Ce reprezintă știința Nutricia

NUTRICIA înseamnă peste 40 de ani de cercetare a laptelui matern și un centru unic unde inovația a fost și rămâne elementul cheie. Din echipa NUTRICIA fac parte oameni de știință de renume ce aplică cunoștințele dobândite în zeci de ani de studiu și cercetare științifică, printr-o colaborare permanenta cu institute de cercetare, universitati de prestigiu si spitale din toata lumea.

Cercetătorii NUTRICIA au publicat cărţi pe tema nutriţiei bebeluşilor, au scris peste 250 de articole de specialitate, care au fost publicate în peste 100 de jurnale ştiinţifice.


Știința laptelui matern

NUTRICIA investeşte anual între 6 şi 8 milioane de Euro în cercetarea laptelui matern. Inovaţiile din ultimii ani au dus la patentarea a peste 50 de descoperiri ştiinţifice semnificative, printre care formula unică galactooligozaharide (scGOS)/ fructooligozaharide (lcFOS) (9:1). Cercetările făcute de-a lungul timpului de experții NUTRICIA au adus perspective noi asupra proteinelor din laptele uman, oligozaharidelor/ prebioticelor, bacteriilor benefice, microelementelor și, mai recent, asupra rolului arhitecturii complexe a lipidelor. Aproape în cantitate similară cu proteinele, oligozaharidele sunt prezente în cantitate mare în laptele matern, aproximativ 1g/dl, ele fiind recunoscute ca factori bioactivi, având un impact pozitiv asupra florei digestive, dar şi asupra sistemului imunitar al bebeluşului.

Știai că...

  • Laptele matern conține oligozaharide prebiotice în proporție de 9%?
  • Compoziția laptelui matern diferă de la o mamă la alta?
  • Laptele matern conține 2 tipuri de proteine: zer (60%) și cazeină (40%). Această proporție asigură o digestie ușoară.

Descoperă mai multe informații despre misiunea NUTRICIA