Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Abilități verbale

Abilități verbale

În timpul primilor ani de viață, creierul copiilor se dezvoltă rapid și creează fundația pentru învățare. Interacțiunile pe care copiii le au cu adulții influențează modul în care copiii se dezvoltă și învață. Ca rezultat, educatorii din copilăria timpurie joacă un rol esențial în furnizarea interacțiunilor care le sprijină creșterea și dezvoltare, mai ales abilitățile verbale și de comunicare.

Deși primul an e important pentru dezvoltarea limbajului la copii, învățarea majoră continuă în primii ani de viață, având în vedere că învățarea limbajului este un proces continuu. 

Pe măsură ce copilul tău crește, va construi gradual un repertoriu de cuvinte și direcții pe care le aude în jurul lui și va încerca să le folosească pentru a-și exprima nevoile și sentimentele. Deși copilul tău nu spune multe în primii ani, poate înțelege destul de mult din ce se întâmplă în jurul lui.

Ține minte că o comunicare eficientă nu implică numai cuvinte pentru a vorbi. Include dorința puiului tău de a forma o legătură cu alții prin schimbarea ideilor și sentimentelor, atât verbal cât și non-verbal.

 

La vârsta de un an:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.