Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Prim ajutor în caz de intoxicații cu substanțe

Prim ajutor în caz de intoxicații cu substanțe

Medicamente, insecticide, substanțe caustice pentru curățarea chiuvetei și băii, lacuri, detergenți nu ar trebui să se afle la îndemâna copiilor. Și, mai mult, ar trebui să fie foarte bine etichetate, pentru a evita administarea lor din greșeală. Un minut de neatenție este suficient ca cel mic să înghită o substanță care îi poate pune în pericol viața, iar reacția părintelui este esențială.

 În caz de intoxicație, dacă cel mic este conștient, este bine să suni imediat la numărul de urgență, pentru a solicita ajutor specializat. Există două tipuri de tratament – cel în care se induc vărsăturile și cel în care NU se induc, iar părinții, chiar dacă știu în teorie acest lucru (deși puțini au conștinșe medicale) se pot bulversa în situația de criză. Dacă cel mic este inconștient, chemați imediat o salvare sau mergeți la camera de gardă a celui mai apropiat spital (dacă se află în perimetrul în care locuiți).

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.